Αναρτήθηκε από: aedegreece | 13/12/2017

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 37ος Πανελλήνιος / 65ος Πανευρωπαϊκός Μαθητικός Διαγωνισμός

ΓΕΝΙΚΟ   ΘΕΜΑ  2018    «Οραματιζόμαστε το μέλλον μας»

Ειδικότερα:« Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον: Νέες τεχνολογικές εφευρέσεις και προκλήσεις, επιστημονικές ανακαλύψεις, εικονική πραγματικότητα, σχέδια εποικισμού άλλων πλανητών, επαπειλούμενα οικοσυστήματα. Πώς οραματίζεστε τη ζωή και τον κόσμο μας στις επόμενες δεκαετίες;» 

     Όπως κάθε χρόνο διοργανώνεται και αυτή τη χρονιά ο Πανελλήνιος/ Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός της Επιτροπής  «Europe at School» [EaS].

     Ο παρών Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές  Ε΄και ΣΤ΄ Δημοτικών Σχολείων,  όλων των τάξεων Γυμνασίων και Λυκείων τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων της Ελλάδας, δηλαδή και σε σχολεία όπου φοιτούν παιδιά Ομογενών.

Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν είτε με γραπτό δοκίμιο, ή λογοτεχνικό κείμενο, ή ταινία μικρού μήκους [ DVD], ή μουσικό κομμάτι [CD], ή παρουσίαση ppt,  ή ζωγραφική, ή ψηφιδωτό κ.λ.π.

ΟΡΟΙ  ΤΟΥ  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

 1. Οι διαγωνιζόμενοι μαθητές  πρέπει  να  επιλέξουν  ένα είδος έργου, είτε το γραπτό, είτε την καλλιτεχνική εργασία.
 2. Σε κάθε εργασία   πρέπει  να αναγράφεται με κεφαλαία γράμματα:

   Α) το όνομα και το επώνυμο του μαθητή

   Β) το όνομα του πατέρα και της μητέρας (και το πατρικό της επώνυμο)

   Γ) χρονολογία γέννησης του μαθητή  και τάξη, στην οποία φοιτά

   Δ) διεύθυνση Σχολείου, τηλέφωνο/ φαξ  και   ηλεκτρονική διεύθυνση.

   Ε) διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο  / φαξ ή  και ηλεκτρονική διεύθυνση

   ΣΤ) Πιστοποιήσεις  γνώσης ξένων γλωσσών ( ισχύει μόνον για μαθητές Λυκείου)

     Ζ)  Ημερομηνία αποστολής του έργου.

        Τα ανωτέρω στοιχεία είναι υποχρεωτικά.

         Σε περίπτωση ελλιπών στοιχείων η εργασία δεν θα αξιολογηθεί.

 

 Τα  παραπάνω στοιχεία αναγράφονται στο επάνω αριστερό μέρος της πρώτης σελίδας των γραπτών εργασιών ή στο πίσω μέρος των  καλλιτεχνικών εργασιών. Ο τίτλος  των καλλιτεχνικών εργασιών αναγράφεται στο  εμπρόσθιο  μέρος.

 1. Οι γραπτές εργασίες πρέπει να είναι δακτυλογραφημένες ή χειρόγραφες σε κόλλες Α4 συρραμμένες.
 2. Οι καλλιτεχνικές εργασίες πρέπει να είναι πίνακες σε χοντρό χαρτί σχεδίου[ανεξαρτήτως μεγέθους] και όχι σε απλό χαρτί 70/80 γραμμ.
 3. Η συμμετοχή είναι προαιρετική  και οι εργασίες  μπορούν να πραγματοποιούνται στο  σχολείο ή στο σπίτι.
 4. Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να  αντλήσουν πληροφορίες από διάφορες πηγές, τις οποίες οφείλουν να αναφέρουν στη βιβλιογραφία.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ  ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ  ΤΟΥ  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

 1. Οι Διευθυντές των σχολείων συγκεντρώνουν και αποστέλλουν τις εργασίες των μαθητών τους στη διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκπαιδευτικών (Στρ. Καραϊσκάκη 10, Τ. Κ. 12461 ΧΑΪΔΑΡΙ  – υπόψη  κ. Παν. ΚΑΡΑΔΗΜΑ).
 2. Σε κάθε έργο σημειώνεται ότι πρόκειται όντως για  έργο του μαθητή, ο οποίος το υποβάλλει, καθώς και το όνομα του Υπεύθυνου Εκπαιδευτικού, με σφραγίδα του σχολείου και υπογραφή του Διευθυντή.

 Οι εργασίες πρέπει να αποσταλούν μέχρι 30  Απριλίου 2018.

 ΒΡΑΒΕΥΣΗ

 Τα βραβεία θα απονεμηθούν από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολείων, σε 100 περίπου μαθητές που θα  διακριθούν, σε ειδική τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Υπουργείο  Παιδείας.

 • Οι διακριθέντες  θα κληθούν να παρευρεθούν, εφόσον αυτό τους είναι δυνατό, στην τελετή απονομής στην Αθήνα. Τα έξοδα μετακίνησης-διαμονής θα βαρύνουν τους ίδιους.
 • Περίπου 10 μαθητές ΓΕΛ/ ΤΕΕ από τους  βραβευμένους, θα έχουν τη δυνατότητα να  φιλοξενηθούν σε χώρες του Συμβουλίου της Ευρώπης, προκειμένου να συμμετάσχουν σε συναντήσεις νέων, που έχουν αντίστοιχα βραβευθεί στη χώρα τους.  Η επιλογή τους θα γίνει κατά αξιολογική σειρά και με πιστοποιημένη γνώση  της Αγγλικής , Γαλλικής  ή Γερμανικής γλώσσας.
 • Η φιλοξενία στις ευρωπαϊκές πόλεις θα είναι δωρεάν, οι γονείς επιβαρύνονται μόνο με τα έξοδα των αεροπορικών εισιτηρίων.
 • Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού θα ανακοινωθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα σχολεία, που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, περίπου στις αρχές Οκτωβρίου 2017.
 • Οι Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί θα λάβουν σχετικό έπαινο.
 • Όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να επικοινωνούν στο e-mail της AEDE ή στα τηλέφωνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκπαιδευτικών :  210 38 13 229  και  211 720 8363.

 

Advertisements

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: